Financiering

atos_250Goede ideeën kosten vaak geld en de organisatie van de AtosTour is kostbaar: begeleiding door auto’s en motoren, hotelovernachtingen voor de deelnemers en begeleiders, uniforme wielerkleding, de heenreis naar Parijs per bus, etc. Gelukkig krijgt de AtosTour organisatie elk jaar de begroting weer rond waarbij Atos Nederland als hoofdsponsor het grootste deel van de organisatiekosten draagt.
De deelnemers dragen bij met hun inschrijfgeld (€ 175 per deelnemer) en ook de Atos Personeelsvereniging (Funology) draagt een steentje bij. Sinds 2006 is fondswerving voor een goed doel onlosmakelijk verbonden met de AtosTour en sinds 2010 gebeurt dit internationaal, waarbij elke deelnemer initiatieven neemt voor de nationale stichting tegen kanker. In Nederland heeft de AtosTour de eerste jaren geld ingezameld voor het KWF en sinds 2010 voor KiKa. Op deze manier is ruim € 313.000 bijeen gereden voor het goede doel!

logofunologyDe financiering kent twee gescheiden circuits: aan de ene kant de organisatiekosten die betaald worden door de deelnemers (inschrijfgelden), de hoofdsponsor (Atos) en een aantal kleinere sponsors (diverse bedrijven die middelen en materiaal ter beschikking stellen). En aan de andere kant de inzameling van gelden voor het goede doel met de AtosTour loterij, individuele (kilometer)sponsoring en diverse donaties. Een belangrijke rol hierbij spelen diverse bedrijven die prijzen voor de loterij ter beschikking stellen.