Doelstelling

Wat in 2004 klein begon in Nederland, is in 17 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal evenement voor ± 65 fietsende deelnemers en een dozijn begeleiders. De eerste 4 jaar is de 2-daagse fietstocht van Eindhoven naar Groningen gereden, waarna in 2008 de route is verlegd van Parijs naar Eindhoven (de “steden van licht”). Hiermee is de AtosTour groter en een steeds internationaler evenement geworden.
De fietsende deelnemers krijgen nu 470 kilometers voor de wielen met ongeveer 4400 hoogtemeters te overwinnen.

De organisatie van de AtosTour is in handen van de Stichting AtosTour met hulp van Ambassadeurs per land. De ambassadeurs helpen het de Stichting met onder andere de lokale aspecten van de AtosTour. Verder spelen de ambassadeurs een grote rol in de promotie van de AtosTour in hun land.

Het doel van de AtosTour is om een onderlinge band te realiseren tussen collega’s met verschillende achtergronden door samen te sporten en samen bij te dragen aan een goed doel. Veiligheid en saamhorigheid staan hierbij voorop: samen uit, samen veilig thuis. Elke AtosTour rijden de deelnemers voor een goed doel; voor mensen met minder geluk of minder gezondheid.
Sinds 2010 rijden de Nederlandse deelnemers voor KiKa en de collega’s uit andere landen voor hun nationale stichting tegen kanker.

Ook in 2022 zullen we in Nederland geld inzamelen voor KiKa door lotenverkoop voor de AtosTour loterij, postzegelverkoop, individuele (kilometer)sponsoring en donaties via onze KiKa website.